Trimsalon Nijenhuis
Home
De trimsalon
Voorstellen
Nieuws
Welke Behandeling
Effileren
Knippen
Plukken/Strippen
Borstelen/ Ontwollen
Klitten/Vervilt
Kort harige hond
Andere dieren
Fotoalbum
De kosten
Gastenboek
Contact
Zo vindt u ons

 

Klitten en vervilte vachten 

Soms komt het helaas voor dat er honden gebracht worden en door welke reden dan ook totaal in de klit zitten. De vacht is dan helemaal vervilt en soms kunnen na het verwijderen van de haren ook andere gevolgen te zien zijn. Zoals een smettende kapotte huid of ongedierte, denk aan vlooien of schimmels.

Deze honden kan je dan alleen nog maar scheren omdat uit de klit halen gewoon te pijnlijk zou zijn. In dit geval probeer ik wel altijd de kop, poten en staart nog te behouden om er een beetje model in te kunnen maken.

Soms voelen de honden zich na zo’n scheer beurt een beetje vreemd. Alle klitten en vuil zijn verwijderd inclusief het gewicht van alle haren, de hond kan zich hier best een beetje onzeker door voelen. Zorg ervoor dat u altijd zegt dat hij er leuk uitziet en prijs je hond omdat hij zo braaf is geweest!

Let vooral met de koudere dagen erop dat de hond het niet te koud krijgt. Eventueel drogen na een regen of sneeuwbui is verstandig.

Mocht u zelf een hond hebben waarvan de vacht snel in de klit raakt, kom dan gewoon even langs. Op deze manier kan ik u leren hoe de vacht uit de klit te houden en eventueel al bestaande klitten te verwijderen.

Zie hieronder een aantal foto’s.

 

 

 

 

   

zijkant

 

dit zat om de poot heen

 

 

 

Trimsalon Nijenhuis | Grotestraat 55A | Veen | Tel: 06 44553363 | Email: Info@trimsalon-nijenhuis.nl